post

Activare eSIM România

După cum bine s-a aflat, Orange este primul operator telecom din România ce oferă clienţilor săi acces la tehnologia eSIM 1. După spusele unora din online, aceștia testau de prin 2018 tehnologia eSIM cu scopul de a o lansa pe piață.

În scurt timp, sunt sigur că toți operatorii mobili din România vor adopta această tehnologie, datorită costurilor reduse pe termen lung cât și facilitarea de noi clienți, la lansare.

În acest moment tehnologia eSIM este disponibilă la Orange doar pentru telefoanele Apple iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR și iPad-uri (2018+) și doar pentru abonamente. De asemenea, tehnologia folosită este dual stand by și nu dual VoLTE.

În maxim o lună, umblă zvonul că cei de la Orange vor permite activarea eSIM și pe Apple Watch, oferind clienților opțiunea de a-și lăsa telefonul acasă / mașină atunci când merg la alergat, înot, etc.

De asemenea, în scurt timp, activările eSIM se vor putea face online, fie de pe site, fie direct din aplicația Orange Contul Meu.

Iată câteva dintre multiplele modalități prin care poți folosi funcția Dual SIM:

 • Folosește un număr pentru apelurile de afaceri și altul pentru apelurile personale.
 • Adaugă un plan de date local atunci când călătorești în afara țării sau a regiunii.
 • Separă planul de voce de planul de date.

Ce este o cartelă eSIM?

O cartelă eSIM este o cartelă SIM digitală care îți permite să activezi un plan celular de la operatorul tău fără a fi nevoie să folosești o cartelă fizică nano-SIM.

Cum obțin un cod de activare eSIM Orange?

Conform celor de la Orange, momentan se poate doar printr-o vizită în shop-urile Orange. Cei de acolo îți vor da o foaie printată cu un QR code și pașii care trebuiesc urmați pentru activare.

Notă: Din momentul în care QR code-ul este printat, în maxim 2-3 minute semnalul de pe sim-ul fizic curent va cădea. cartela devenind inactivă așa că asigurați-vă că aveți access la un WiFi pentru a activa eSIM-ul.

Din motive de securitate, codul de activare este unic și poate fi instalat o singură dată. Dacă ștergi de pe eSIM profilul asociat numărului tău de telefon, va trebui să mergi în cel mai apropiat magazin Orange pentru a solicita un nou cod de activare.

Pași activare eSIM iPhone XS/XR

 1. Accesează Setări (Settings).
 2. Atinge Conexiune celulară (Mobile Data).
 3. Atinge Adăugați un plan celular (Add data plan).
 4. Folosește dispozitivul iPhone pentru a scana codul QR furnizat de operator.

Pentru mai multe informații referitor la utilizarea funcției Dual SIM cu o cartelă eSIM pe device-urile Apple, click aici.

Care este valabilitatea unui cod de activare eSIM ?

Codul de activare al profilului de eSIM are o valabilitate de 15 zile din momentul în care acesta a fost generat. După expirarea acestuia va trebui solicitat un nou cod de activare dintr-un magazin Orange.

Câte numere de telefon pot instala pe dispozitivul meu mobil compatibil eSIM?

Conform celor de la Orange, aceștia în timpul testelor au instalat pană la 5 profile de eSIM. Numărul maxim însă, depinde de capacitatea de stocare al fiecărui producător de dispozitive mobile.

Chiar dacă vei avea mai multe numere de telefon instalate, doar pe unul dintre ele îl vei putea seta că activ la un moment dat.

Ce trebuie făcut dacă nu se activează eSIM-ul?

 1.  Asigură-te că ai instalată ultima versiune disponibilă de sistem de operare
 2.  Verifică valabilitatea înscrisă pe codul de activare
 3.  Asigură-te că dispozitivul tău mobil este conectat la internet în momentul scanării codului QR de activare
 4.  Rescanează codul de activare
 5.  Restartează dispozitivul mobil pe care ai instalat profilul de eSIM
 6.  Asigură-te că după instalare ai introdus codul PIN
 7.  În cazul în care eroarea persistă, vizitează cel mai apropiat magazin Orange sau contactează Serviciul Clienți Orange la numărul scurt 300

Notes:

 1. eSIM – Embedded SIM
Cine scrie?

Andrei Bădescu | Owner @ breakfix.ro
Social Media: LinkedIn | Twitter | Facebook | Instagram

Politică de comentarii: Gândește înainte să "vorbești". Șterg orice comentariu fără bun simț și în special care strică chi-ul altora.

Spune-ți părerea:

*