post

Creare cod / număr EORI – Tot ce trebuie să știi

În urmă cu câteva luni, am avut nevoie de niște yale cu control prin RFID și cum prețurile locale erau cam exagerate și fără nici o urmă de bun simț, am apelat la prietenii noștri, AliExpress. Din 2 click-uri și 3 mișcări am comandat ce am avut nevoie la miraculosul preț de 5$ / bucată. Pentru că aveam nevoiele de ele cât mai repede, am făcut prostia de a cere shipping prin DHL (să-mi fie învățare de minte), legându-mă la cap fără să mă doară.

La câteva zile de când a trimis chinezul coletul, mă sună o anume Mariana Ion, Import Desk Agent, DHL International Romania, explicându-mi foarte frumos că pentru a primi coletul din China am două opțiuni:

 1. Plata direct în contul Trezorerie al Vămii
 2. DHL plătește pentru mine taxa

Ei bine… oricare dintre cele 2 opțiuni au un schepsis. Opțiunea #1, necesită să aveți un cont EORI făcut la ANAF, pe când opțiunea de a plăti DHL pentru voi taxa este pe scurt… taxă de șmecherie.

Opțiunea 3, la fel de proastă este să plătiți 150 RON către sabian.ro pentru a vă face codul EORI când nu este atât de imposibil pe cât pare, chiar dacă va trebui să lucrați cu statul. Practic le dați 150 RON pentru o activitate de 15 minute, online.

Pentru a putea plăti singur taxele vamale trebuie să intri în posesia unui număr EORI. Obținerea acestuia se face online, fără prea mult stres sau bătăi de cap, așa cum se întâmplă de obicei când apelezi la o instituție de stat. Pentru a putea avea acest număr trebuie să accesezi site-ul Direcției Generale a Vămilor, disponibil aici.

Dar să le luam pe toate pe rând…

Informații generale EORI

1. Ce este un număr EORI? 

Numărul EORI este un număr unic în Uniunea Europeană, pe care autorităţile vamale sau alte autorităţi desemnate de către statele membre îl atribuie operatorilor economici şi altor persoane interesate, în vederea utilizării acestuia începând cu 1 iulie 2009 la toate operaţiunile vamale derulate de acestea pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

2. Scopul introducerii EORI 

Scopul introducerii numărului EORI este atribuirea unui număr de înregistrare și identificare fiecărui operator economic şi, când este cazul, altor persoane, pentru a servi drept referință comună a acestora în relaţiile acestora cu autorităţile vamale de pe întreg teritoriul Uniunii, precum şi pentru schimbul de informaţii între autorităţile vamale şi între autorităţile vamale şi alte autorități.

3. Cine este obligat să obţină numărul EORI? 

Persoanele care sunt obligate să solicite atribuirea unui număr EORI sunt:

 • operatorii economici (persoanele care, în cadrul activităţilor lor profesionale, exercită activităţi reglementate de legislaţia vamală, cum ar fi operaţiunile de import, export, tranzit, depozitare, reprezentare, precum şi operaţiuni prealabile sosirii/plecării mărfurilor care se introduc/scot de pe teritoriul Comunităţii);
 • persoanele, altele decât operatorii economici, care introduc/scot mărfuri în/din Uniunea Europeană.

4. Cum arată numărul EORI

Structura numărului EORI stabilită de către Comisia Europeană este formată dintr-un identificator al statului membru care atribuie numărul (codul de ţară ISO alfa 2, format din două caractere alfabetice), urmat de un identificatorul naţional unic al statului membru (format din maximum 15 caractere alfanumerice).

EXEMPLU: RO1234567890ABCDE 

 • “RO” reprezintă codul de ţară al României 
 • “1234567890ABCD” reprezintă numărul atribuit de către autoritatea vamală din România. 

Cum faci un cod EORI

NOTĂ: Totul se face de acasă, fără a fi nevoie să dați un milion la DHL, sau la sabian.ro.

 1. Instalați versiunea JAVA cerută de către cei de la ANAF de aici și avansați la pasul 3.
  • NOTĂ: Dacă aveți deja o versiune JAVA instalată, dezinstalați versiunea curentă de JAVA înainte de o instala pe cea cerută de cei de la ANAF.
 2. În eventualitatea în care cu nu merge cu versiunea celor de la ANAF, dezinstalați tot, intrați pe java.com și downloadați ultima versiune de acolo.
 3. Adăugați http://siiv-public.customs.ro:9001/ în secțiunea Trusted Sites din Java Control Panel
 4. Folosiți orice browser web, mai puțin Chrome; da… chiar și Internet Explorer.
 5. O dată urmați pașii aceștia, accesând http://siiv-public.customs.ro:9001/forms/frmservlet?config=siiv_public o fereastră JAVA se va încărca.
 6. Urmărește pașii documentați de cei de la ANAF pentru a completa formularul corect.

NOTĂ: Când completezi cererea online va trebui să alegi din lista de birouri vamale pe cel arondat ție și care este de genul D.R.A.O.V. Pentru lista completă, click aici.

EXEMPLU: Dacă stai în Agigea, nu trebuie să faci cererea către Vama din Agigea ci la D.R.A.O.V. Galați. 

Contact birouri ANAF:

– București – 021 599 75 23 – [email protected]

– Brașov – 0268 428 841 – [email protected]

– Cluj-Napoca – 0259 416 317 – [email protected]

– Craiova – 0251 437 455 – [email protected]

– Galați – 0236 461 145 – [email protected]

– Iași – 0232 208 300 – [email protected]

– Ploiești – 0244 593 242 – [email protected]

– Timișoara – 0256 206 593 – regionalatimisoara[email protected]

ATENȚIE: Când ai început să completezi cererea online, notează-ți pe o hârtie ce număr de ordine ai pe acolo, data, cererea, etc.

6. O dată finalizată cererea, fă un print screen iar apoi sună la Regionala Vamală (numerele listate mai sus) spunându-le că ai o cerere EORI, dându-le numărul. În mod normal, aceștia te vor ruga să le-o trimiți pe email, semnată. Evident, va trebui să printezi acea cerere, să o semnezi, să o scanezi și să o trimiți la mailul biroului lor, în cel mai rău caz, făcând un drum până la ei la sediu – pentru cei din București, biroul cu pricina se afla in Băneasa, pâna în pasaj, pe stânga.

Revenind la doamna Mariana Ion, Import Desk Agent, DHL International Romania, o dată avut numărul EORI, i-am trimis pe email doamnei toate detaliile cerute în Opțiunea #1 împreuna cu codul EORI pentru a putea termina procesul de vămuire și de a scăpa de modul scârbos în care DHL lucrează. O dată trimise detaliile, Mariana noastră a răspuns într-un final cu contul unde a trebuit făcută plata. Bineînțeles, la finalul plății, cei de la DHL au avut nevoie de o copie după extrasul de cont cu dovada plății, numărul EORI, precum și o copie după cartea de identitate.

Concluzii DHL și codul EORI

Cei de la DHL percep o taxă stupidă și exagerat de mare pentru un procedeu care durează câteva minute și nu necesită deplasare de la birou. Ei se bazează pe faptul că puțină lume știe cum se efectuează o plată de taxe vamale și luând în calcul că suma s-a dublat în ultimul an este clar că foarte multă lume apelează la acest serviciu.

Cât despre doamna Mariana Ion, Import Desk Agent, DHL International Romania, nu are pic de soft skills, empatie sau măcar bun simț, din punctul meu de vedere, evident. Aparent nu sunt singurul care este de aceeși părere, Michael Dudley fiind de aceeași părere.

PS: Pentru cei care nu au reușit să acceseze aplicația, mă ofer să completez formularul.

Cine scrie?

Andrei Bădescu | Transition Project Manager @ Stefanini & Owner @ breakfix.ro
Social Media: LinkedIn | Twitter | Facebook | Instagram

Comments

 1. Am facut cererea singura si nu o mai am. Cum o recuperez?

  • Buna Adela, singura soluție la care mă gândesc este să suni la regionala ANAF – Vama de care aparții, în mod normal ei te pot ajuta.

   • Kelemen ANdrei says

    Va multumesc mult pentru ajutor, am reusit sainstalez Java si am complectat si am inregistrat o cerere pentru nr. EORI
    Nu stiu insa cum sa atasez documentul entionat de mine (Declaratie pe propria raspundere) in campul 11.
    De alfel este o porcarie ce face DHL pentru un acumulator foto de 30Euro.
    Daca as avea Adresa de Email al Dvs , as trimite print screen-ul sa vedeti daca este corect.
    Stau in judetul covasna dar din greseala am pacut is am inregistrat cererea la vama Bucuresti.
    Numai din principiu nu le dau nici un ban.
    Cu stima, Kelemen Andrei

   • vladut andrei says

    se poate obtine si cod eori si pentru masini ?vreau sa olatex taxele vamale dar nu stiu cum si am inteles ca imi trebuie un cod eori

 2. Am urmat pasii, dar nu se deschide pagina … apare sus “Oracle Fusion Middleware Forms…” si ramane in ecran alb fara a se deschide pagina.
  Poate ma puteti ajuta cu o sugestie pentru a crea Codul EORI pentru un SRL fara a aplela la o firma …
  Multumesc
  Dan

 3. Am uitat sa specific ca trebuie sa prezit o multime de documente si inclusiv acest Cod EORI pentru niste mostre si pliante pe care mi le-a trimis o firma din Rusia.
  Le-am specificat ca sunt niste mostre fara valoare comerciala dar “asta e procedura”
  Multumesc,
  Dan

  • Salut Dan! Ciudat, ar trebui sa mearga daca ai urmarit pasii descrisi. Daca vrei, iti pot completa eu formularul.

   • Andreea Spasova says

    Buna Andrei, ma poti ajuta si pe mine? nu pot instala java ca nu am admin rights pe calculatorul de la serviciu si acasa nu mai merge laptopul. Te rog frumos?

    • Bună, dă-mi un semn pe Facebook să vedem ce se poate face.

     • Alexandru Cătălin Burca says

      Bună! Am și eu o problemă, Oricâte excepții aș pune la security, nu vrea să îmi deschidă clientul. Mai nou, după ce am debifat securitatea nu îmi da ”NoSuchMethodError” sau ceva de genul, chiar nu știu ce să mai fac.

   • Mihnea Banu says

    Aceeași problemă o am și eu. S-a găsit o rezolvare?

 4. Florin Stancu says

  Salut. M-am ajutat foarte mult articolul scris de tine. Am urmat pașii, iar cei de la DHL mi-au scris

  Autoritatea vamala trebuie sa va trimita si un formular prin care va aloca acest numar EORI
  Momentan el nu este valid
  Astept documentul cand il veti primi, fara acesta nu putem intocmi declaratia vamala de import

  Știi despre ce formular este vorba? L-am dat codul EORI dar îmi mai cer un formular.

  Thanks.

 5. Bună, am urmat pașii, însă nu mi se deschide link ul ( nu am folosit chrome). Ce pot sa fac?

 6. Am urmat pasii, dar nu se deschide pagina … apare sus “Oracle Fusion Middleware Forms…” si ramane in ecran alb fara a se deschide pagina. Am windows 7 – internet explorer- java 8. Ce nu este ok? multumesc

  • Trebuie sa instalezi jre-6u25-windows-i586-s.exe pe care ti-l dau ei. Cu java 8 nu merge deoarece blocheaza aplicatia de generare cerere EORI pe motiv de eroare hashuri abandonate. Dupa ce instalezi java ala vechi, dezactivezi update-ul automat sa nu se intample chiar cand completezi cererea 😉 Eu am reusit sa completez cererea cu IE11 pe win7. Cererea pdf si copia C.I. le-am semnat digital cu semnatura digitala calificata (aia legala cu care se transmit si declaratiile la ANAF), e valabila online, si le-am trimis la e-mailul Directiei regionale vamale de care apartin.

 7. Sa traiesti domnule, multumim de indrumare !

 8. Buna ziua! Nu reusesc. De doua zile tot incerc, dar nimic

 9. Salut !
  Am cateva dificultati la completarea cererii. La sectiunea 3 “numarul de identificare TVA” nu am idee ce pot scrie. Sunt persoana fizica si cumpar un produs din China.
  Daca ma poti ajuta cu completarea cererii iti sunt profund recunoscator !

  O zi buna !

  • Salut! Ai toate detaliile în articol. Ce ai tu nevoie (documentația pas cu pas) este în link-ul de la pasul 5, secțiunea “Cum faci un cod EORI”. În cazul tău, 187 în prima coloană, RO în a doua, Romania a treia, RO11 la nr. Identificare TVA.

   • Multumesc mult pentru raspuns !
    Acea sectiune am completat acum insa tot imi cere sa introduc anumite date legate de firma. Eu nu am nicio firma, e doar un produs comandat pt o persoana fizica. Nu am idee ce as putea introduce la statutul juridic, la codul CAEN din moment ce nu interprind nicio activitate economica…

    O zi buna !

 10. Andrei, multumesc pentru info. Am obtinut numarul EORI la 9 ore dupa ce am transmis cererea si e-mailul cu cererea si cartea de identitate semnate, la directia vamala teritoriala de care apartin.

 11. Salut, crezi ca poti cumva sa ma ajuti cu obtinerea codului EORI, am incercat sa fac exact ca in tutorial insa nu pot accesa link-ul 🙁

 12. codul eori e gratis si merita sa il faceti ,urmati pasii de aici si rezolvati, multumesc

 13. Salut.
  Incer sa obtin codul pe win 10
  Nu reusesc. Ma poti ajuta?

 14. Salut, multumesc mult pentru informatii, insa tocmai am comis o mica eroare, solicitare catre alt birou vamal…, in loc de D.R.A.O.V Bucuresti ce are sediul in Baneasa am trecut biroul vamal Baneasa cel din Tunari, cererea nu este inregistrata insa nu pot modifica adresa nici nu pot face alta cerere pentru biroul D.R.A.O.V Bucuresti si nici nu pot sterge acea cerere draft.
  Ce as putea face, sa inaintez cererea catre acel birou vamal sau se mai poate sterge din db?

  multumesc,

 15. Octavian says

  Salut. Daca am C.I. pe Galati dar eu stau in Bucuresti si comanda cu dhl tot in Bucuresti am facut-o cand fac cererea eori bag vama Bucuresti sau Galati? Multumesc!

 16. GHITA IULIAN says

  Am completat cererea dar nu am dat print screen si nu mi-am notat nr de ceree etc. am incercat sa reintru dar mu ma mai lasa, zice ca deja este inregistrata o cerere pe CUI-ul respectiv. merg la vama si vb cu ei…

  • Daca ai numarul de inregistrare o poti cauta ulterior. Daca nu, da-le un mail celor de ANAF, raspund foarte repede si se rezolva.

   • Buna Andrei! indraznesc sa apelez la tine pt cod eori. Mi-am rupt urechile, capul si ochii incercand sa obtin acest cod eori si nu am reusit. ce-i drept, nu prea ma pricep. am si bebe mic, nu pot sta prea mult pe laptop sa rezolv….

   • Elisaveta Patrascu says

    Buna seara,Am patit acelas lucru . Am facut cererea , dar mi s-a blocat calculatorul si nu am numar de inregistrare.
    Pe ce adresa pot sa dau mail la vama sa ma ajute?Multumesc frumos.Patrascu

 17. Salutare! Am facut toti pasii, am obtinut EORI, acuma cei de la DHL ma tot bat la cap ca trebuie tradusa factura, dar asta numai daca nu le platesc lor serviciul. Daca fac toate hartiile prin ei si apoi ei ma factureaza pentru serviciul asta, nu mai trebuie tradusa. Aveti cumva idee ce imi trebuie si ce nu? Ca de cate ori am pus niste intrebari s-au eschivat de mama focului.

  • Ai depasit cea mai grea parte, acum, este doar hartogaraie.

   Pe scurt, ce vor ei este sa le dai un print din contul de AliExpress.

   Te duci in My Orders – View Detail (la comanda in cauza) – Print.

   In dreptul produsului, (care probabil este scris in engleza) scrii de mana traducerea in romana.

   EXEMPLU: https://prnt.sc/it6784

 18. Multumesc foarte mult pentru tutorial, domnule Andrei! Am obtinut codul EORI urman pasii enumerati aici.

 19. Salut.
  Imi cer scuze daca deranjez.
  De aproximativ 2 ore am tot incerc sa completez formularul ala, dar nu reusesc sa intru in el – problema cu Java.
  Am urmat pasii de mai sus, am incercat alte variante de pe net, nimic nu a mers.
  Eu folosesc Safari pe un MBA 2013. Am instalat si Firefox, dar am aceeasi problema.
  Am incercat pana si de pe telefon si tableta (iPhone si iPad). Degeaba.
  Ma puteti ajuta, va rog?

  • Salut Iulian! Ciudat, eu il fac de obicei de pe un MBP 2012. Te ajut, sigur, cu cea mai mare placere.

   • Multumesc mult, Andrei, dar am reusit.
    Am rugat-o pe sotia mea sa vina cu laptopul ei de la birou, unul pe Windows, si am reusit sa fac cererea.
    In schimb, n-am stiut unde sa trimit scan-urile cu cererea semnata si buletin, asa ca am trimis pe adresa [email protected] (nu au raspuns la telefon, ca sa-mi dea adresa de email).
    Sper sa fie ok.
    Multumesc si weekend fain.

 20. Salut, Andrei! Am o problema, pe care nu stiu cum sa o rezolv. Nu stiu cum sa atasez documetele necesare la punctul 11. Adica cerand codul EORI pentru persoana fizica, banuiesc ca buletinul este de-ajuns. Sau avand in vedere ca adresa buletinului, imi este diferita fata de cea pe care am notat-o, rezolv ceva daca atasez si prima pagina din contractul de vanzare-cumparare, aratand astfel ca este proprietatea mea?
  Multumesc!

  • Buna Roxana! Cred ca au schimbat aplicatia, am observat ca nu se mai poate uploada poza. Inregistreaza cererea fara poze, iar apoi da un email la anaf cu nr. de inregistrare iar ei iti vor da formul sa-l printezi, semnezi, si sa-l returnezi scanat impreuna cu copia de buletin.

  • Am facut si eu astazi o cerere.
   Nu se mai poate adauga imagine, dar se trec datele din cartea de identitate si atat.
   Pe urma se scoate cererea, se semneaza, si impreuna cu scan-ul dupa buletin se trimite la ei.

 21. Util articolul tau!
  Multumim!

 22. Aveti idee, nu merge aplicatia azi sa obtii numar EORI sau de vina este Internet Explorer 10? Nu reusesc nici eu sa accesez link-ul oricate manevre am incercat, inclusiv add site-ul in Java/Control Panel/Security .

 23. Buna ziua. intr-un final am reusit sa completez cererea, am inregistrat-o dar cand apas pe print nu iese niciun fisier ca sa il pot printa fizic. site-ul lor merge infernal de greu.

  • Buna Luiza, asa am patit si eu. Trebuie sa debifezi Pop up blokerul din Java! Succes! Gasesti detaliile cum sa faci asta in instructiunile celor de la vama, cum sa completezi cererea!

 24. Draga Andrei, multumesc foarte mult pentru tutorial! Am obtinut codul EORI urmand pasii enumerati aici, desi sunt total pe dinafara cu tehnologia! Multumesc!

 25. Salut.
  Ca toata lumea de aici am si eu cateva problem.

  Am trimis catre DHL toate hartiile cerute inclusiv EORI si acum imi cer de la expeditor facture transportului.
  Ati mai atit asa ceva? Eu le-am spus ca in contul meu apare free si probabil transportul se afla inn pretul de achizitie.

 26. Salut,
  Mai e valabila oferta ta? Am respectat toti pasii indicati de tine, dar pagina nu se incarca.

 27. Salut Andrei! Ma poti ajuta cu instalarea pe WIN 10 ? Nu reusesc cu Java nicicum. Am vorbit si la vama. Mi au zis sa fac cum cer ei acolo…tot nimic… Imi sta coletul la dhl cluj si nu il pot ridica…

  • am reusit, dupa ore intregi…. MULTUMESC!

   IMPORTANT!

   Cei care aveti Windows 10 pro 64, gasiti Internet Explorer, tastand simplu “Internet Explorer” la CAUTARE (Windows Search).
   Obligatoriu INTERNET EXPLORER! Deschideti apoi Java.com si instalati ultima versiune Java, abia apoi urmati pasii despre care zic acolo pe site, la customs.ro

   Java sa fie ultima versiune de pe Java.com

 28. Hello!

  Am fost super incantata sa gasesc articolul tau dupa ce astazi am avut o discutie cu DHL de ultima speta. Ioana Vrabie a fost la mine agentul care a raspuns cu aceeasi lipsa de bun simt si empatie, pe langa faptul ca initial imi ceruse documentatie pe juridic. Dupa ce am specificat ca e vorba de persoana fizica, am bifat casuta in care aleg sa nu beneficiez de serviciul lor, a doua zi vine coletul cu cerere de plata 150lei (TVA cica 50lei – cam mare pentru un produs de 35$ si 100lei serviciu DHL) Dupa un meci sangeros la telefon, in care domnisoara continua cu aceeasi atitudine superioara cum ca eu nu detin destule informatii ca sa pun sub semnul intrebarii aceasta taxa, mi-a si inchis telefonul in nas. Meh…

  Am sperat ca articolul tau ma va ajuta sa scap mai repede de aceasta bataie de cap, insa dupa ce am urmat toti pasii pt java, imi apare acum Oracle FusionMiddleware in tab si pagina este alba..

  Poti sa ma ajuti, te rog, cumva?

  • Hey, buna Antonia!

   Sa stii ca nu este neaparat mai rapid, dar te scuteste de plata catre DHL. Cu ce anume vrei sa te ajut? Sa iti completez aplicatia sau sa identific problema? Teoretic, daca urmaresti articolul si sfaturile din comentarii ar trebui sa mearga.

 29. Oana Neagu says

  Buna ziua,
  Incerc si eu de dimineata sa incarc datele pentru a primi un cod EORI dar nu reusesc. Raman blocata aici:
  http://80.96.3.91:9001/forms/frmservlet?config=siiv_public
  Cum sa procedez?

  Multumesc mult!

  • Buna Oana,

   Daca vrei, te pot ajuta sa iti completez eu formularul. Uita-te pe formular sa vezi de ce date am nevoie, da-mi un email cu ele si iti dau reply cu numarul de inregistrare a cererii, print screen ca apoi sa poti da email catre cei de la ANAF pentru activare.

 30. Salut Andrei!
  Multumesc pentru articol, este foarte util. Totusi nu am reusit sa modific Java trusted sites si nu am reusit sa deschid formularul. Daca poti sa ma ajuti cu formularul ar fi super!
  Multumesc,
  Richard

  • Cu cea mai mare placere! Uita-te pe formular sa vezi de ce date am nevoie, da-mi un email cu ele si iti dau reply cu numarul de inregistrare a cererii, print screen ca apoi sa poti da email catre cei de la ANAF pentru activare.

 31. Salut Andrei!

  Codul EORI se poate obtine si pe persoana fizica, sau trebuie neaparat sa am o societate? Intreb pentru ca la formularul de completare observ ca exista rubrici specifice pt societati.

 32. georgiana says

  Buna ,

  se poate sa ma ajutati si pe mine sa obtin codul EORI deoarece incercsi nu reusesc ?
  imi trebuie cat mai rapid deoarece am coletul in vama cu cei de la DHL .
  va multumesc .

 33. are cineva idee ce se intampla daca platesti 100 de lei la DHL? adica, obtin ei codul EORI pentru tine? sau platesc ei vama pe codul lor, daca o fi posibil asa ceva – scuze, n-am avut rabdare sa citesc toata pagina aia

 34. mersi! in cazul asta daca e sa dau bani mai bine ii dau sa-mi fac cod eori macar ii dau o singura data;

  dar intai incerc sa-l fac eu – insa ceva nu merge
  intai imi zice ca java a gasit ceva unsafe si ma intreaba daca vreau sa blocheze continutul unsafe. apoi indifferent de raspuns imi da un cod de eroare si zice “no listener”.la asta nu pot decit sa dau ok dupa care imi deschide undialog de autentificare cu user si parola… sint pe punctul de a ceda, ai vreo idee?
  toate astea in win10 IE11. am pus versiunea de java recomandata de site-ul vamii aici ftp://80.96.3.90/public/Versiune%20Java%20pentru%20aplicatia%20SIIV/
  si nu gasesc nicaieri setarea de adaugat siteuri in lista de exceptii, oare de la asta sa fie?

 35. A mușcat la euro in cele din urma

 36. Elena Maria says

  Buna Andrei! Te rog frumos, ma poti ajuta sa primesc si eu acest cod? Multumesc! De 2 zile ma chinui si nu ii dau de cap. Am un bebe si produsele sunt pt el.

 37. Cristian C says

  Te salut Andrei! Te rog frumos, ma poti ajuta sa primesc si eu acest cod?Sunt profan in acest domeniu(dar am multa bunavointa!!!). De 2 zile ma chinui dar nu ii dau de cap.
  Multumesc

 38. Salut Andrei ,
  ma poti ajuta sa creezi cod EORI pentru mine , citesc ,fac clicuri, im da erori peste erori , cu Java , fara .. o adevarata aventura . Ma depasteste total .
  am ceva suplimente comandate din state si de 3 zile e blocat in vama timisoara de DHL , ca imi cere cod eori..

  Poti sa imi faci ?
  iti multumesc

  Adam

 39. Buna ziua, o rugaminte pentru ajutor. Am citit totul despre creare cod eori, dar eu nu reusesc. Sunt pers.fizica si am comandat pentru a doua oara suplimente alimentare pentru articulatii uz personal. La prima comanda am platit prin DHL, la a doua comanda treb sa am eori sa nu mai platesc asa mult. Am windows 10 si java vers.8. apt 171- 64bit. Nu reusesc nici eu sa accesez link-ul oricate manevre am incercat, inclusiv add site-ul in Java/Control Panel/Security . Ce sa mai fac?.Multumesc. Sunt pensionara.

  • Buna ziua doamna Ana!

   Vă sugerez să vă înarmați cu răbdare.

   În primul rănd, dați uninstall la Java din Control Panel. Ulterior, verificați ce versiune are Windows-ul dumneavoastră (Windows 10 64 bit sau 32 (x86)). Dacă aveți Windows 10 pe x86, vă trebuie Java x86.

   • Multumesc mult pentru raspuns. Am windows 10 64bit. cand accesez Java/Control Panel/Security- add nu primeste link-ul. Nu stiu ce sa fac.

 40. Multumesc mult pentru raspuns. am verificat windows 10 64

 41. Buna ziua , Dl. Andrei am reusit si introdus în secțiunea Trusted Sites din Java apoi si am deschis si in Mozilla si in Explorer dar imi apare Oracle Fusion Middleware Forms…” si ramane in ecran alb fara a se deschide pagina .

 42. Buna ziua, ma mai puteti ajuta ?, am mai scris aici dar din pacate nu au mai fost afisate. Multumesc.

 43. Ana Nițică says

  Buna ziua,nu reusesc deloc,mi se deschide pagina alba. Oare ma puteti ajuta va rog?ma chinui de mult si degeaba

 44. Salutare Andrei
  Noroc de instructiunile tale am reusit sa imi creez cod EORI. Am facut-o pe un MacBook pe Safari, a mers cat de cat totul ok (cu rabdare) pana la final cand nu am reusit sa imprim cererea. Java se blocase si am inchis fereastra. Notasem doar numarul de referinta solicitant, insa apoi nu am mai reusit sa gasesc cererea pe java. Am trimis mail catre directia vamala Iasi rugandu-i sa ma ajute cu codul EORI, unde o doamna amabila mi-a trimis a doua zi cererea. Am semnat-o si am trimis-o inapoi cu cartea de identitate si a fost totul bine. Asa ca tin sa-ti multumesc frumos pentru ajutor!

 45. Super tare !

  Multumim de acest post, am facut cererea in 5 minute…at no cost!!!

  Esti fantastic.

  Merci

  Andrei

 46. Salutare, Am trecut prin aceleasi probleme, m-am saturat.

  .
  Imbecilitatea cu Java 6 si codul EORI pt persoane fizice s-a facut doar ca DHL sa prejudicieze Vama.

  Angajatii DHL nu au frica unitatilor de elita, vamesii da.

  Acum lucrurile par a se schimba si poate si cu ajutorul vostru DHL poate ramane fara incasarea taxei si nu va avea alta varianta decat sa se apuce de munca.

  DHL incaseaza taxa si declara in Vama valoarea subevaluata de pe eticheta coletului. Ei stiu valoarea corecta pt ca te dispera pana le arati ce si de unde ai comandat.

  Taxa este oricum mai mare decat valoarea corect calculata a TVA-ului pe suma corecta.
  Pierde statul, clientul si castiga DHL.
  Spaga corporate.

  Aliexpress declara o valoare subevaluata cand depune produsele la DHL, nu stiu de ce si nu e treaba mea. Daca ceri vanzatorului factura cu valoarea corecta, o primesti imediat.

  In majoritatea cazurilor, plata drepturilor vamale corect calculate dupa dovada platii externe, este mai mica decat totalul aberatiilor DHL.

  Poate din cauza posturilor de aici sau/si pt ca lucratorii ANAF chiar raspund solicitarilor EORI, DHL a gasit alta imbecilitate:

  Astfel, daca optezi pt neplata taxei si prezinti EORI, DHL intarzie minim 20 de zile declaratia vamala. Daca suni, urli, te duci peste ei, it propun sa platesti taxa pt a ‘oferi suport in relatia cu Autoritatea Vamala”.

  Nu ma las pana nu obtin compensatii de DHL si fac petitie dupa petitie la ANAF pana DHL va anunta public prejudiciul creat.

  https://www.anaf.ro/asistpublic/

  Adica chinezutii in prostia lor construiesc zgarie nori, scoli si spitale, poduri peste linia orizontului, bla, bla si noi vesticii cei destepti si minunati ardem vama ca sa platim spaga cu chitanta la DHL.

  Scuze pt postarea lunga, e scrisa la nervi si probabil nu are sens.

  Doar ca, de o saptamana de cand a venit marfa pe Otopeni si cu EORI dat si cu taxele platite direct la trezorerie, DHL pretinde taxa pt a oferi suport…

  • Salut Alex!

   Iti inteleg complet frustrarea. Nu stiam ca cei de la DHL declara alte valoare vamala. Sunt surprins, ceea ce fac ei, la prima vedere suna penal sau cel putin asta este perceptia mea, cu toate ca nu am cunostinte de drept penal. Ai vreo dovada in acest sens?

   Pentru situatia cu intarzierea, sfatul meu este sa le faci o plangere la ANPC.

   • Salut Andrei,
    Am făcut greșeala să îi imputernicesc pe DHL să ridice un colet cu taxă vamală de 1200 euro la un aparat medical de 1500 eu declarat ca bun gospodăresc, și nu pentru comercializarea lui. Problema este că DHL a declarat valoarea de impozitare a transportului, acei 1200 eu.
    Problema este bunul meu transportul cu DHL Express, bunul meu este doar produsul.
    Eu am specificat valoare produsului precum și dovada reală a facturii aparatului emisă de la LONGFIAN Scitech Co, Hebei.
    Am fost impozitat pe o sumă uriașă de 2700euro. Eu neavând banii la sosirea coletului.
    Doresc să fac o reclamație în acest sens, deoarece am fost obligat să plătesc impozite pe taxa de transport.
    Nici acum nu știu dacă făceam eu actele respective, plăteam la vameș taxa de transport.
    Am înaintat o plângere la IPJ Bihor, te rog să îmi răspunzi dacă s a procedat conform legislației vamale.
    Eu a sunat la București și prima dată au spus că nu există taxă pe valoarea de transport, iar apoi au spus că este după ce am spus că am reclamat DHL la inspectorii de poliție județul Bihor. Eu locuiesc în Oradea.
    Te rog să îmi răspunzi dacă este corect să fiu impozitat și pe valoarea de transport, deoarece sunt eu ii dau în judecata pentru declarație falsă. Mulțumesc!
    Numai bine, tuturor.

 47. Buna ziua, vad ca obtinerea codului EORI online nu pare o treaba extraordinar de simpla daca nu ai cunostinte temeinice in IT. Intrebarea mea ar fi daca pot obtine acest cod la birourile ANAF si nu online? Eu am Windows 7 x64 si am instalat java x64, am trecut site-ul respectiv la exceptii si tot nu se incarca (nici pe Firefox nici pe IE 11).

 48. Bună ziua!
  Am un număr EORI obținut prin 2014. Nu mai știu sigur cine l-a obținut în numele meu(posibil DHL) și nu am o hârtie oficială în acest sens. Acum am primit un colet din China prin DHL și printre actele cerute de această firmă de curierat se numără și o copie a codului EORI. Întrebarea mea este dacă există o posiblilitate de a obține această copie și de unde?

 49. Florin Marin says

  Multumesc mult. M-a ajutat mult articolul. Am reusit sa completez cererea folosind Safari.

 50. Ma dau bătută 😭. După 4 ore în care am instalat/dezinstalat Java, am umblat la setări de securitate nu am reușit sa ii dau de cap. Găsesc un binevoitor sa ma ajute?

 51. Salut!
  Multumesc pentru indicatiile clare si precise. Programul a functionat perfect si am trimis cererea.
  Mare economie de timp, bani si nervi!
  Nu-ti pot multumi indeajuns.

 52. Buna!

  Super interesant articolul. Am o intrebare insa. Eu am buletinul pe o adresa din Bucuresti, iar in momentul actual stau in Ilfov (aceasta adresa am completat-o pe site-ul Iherb). Cand completez cererea EORI, la care vama sa sun? Bucuresti sau Ilfov? Mersi frumos!

 53. Buna ziua, am incercat ce ai scris, am reinstalat java, am reinstalat Internet explorer, am folosit si mozzila insa nu imi deschide pagina.
  Credeti ca ma puteti ajuta cu completarea formularului pentru o persoana fizica ?
  In cazul in care nu puteti, stiti cumva daca se poate rezolva toata treaba cu un singur drum la sediul vamal Bucuresti (eu fiind cu sediul in sector 6)

  Astept un raspuns, multumesc mult si pentru articol 🙂

 54. sir pablo says

  Salutare! De mare folos tutorialul in aceasta alambicata lume superbirocratizata. Multumesc. Nu cred ca as fi avut rabdare sa descifrez tainele obtinerii online a acestui EORI – Graal pentru intrarea in posesie a unui bun achizitionat online din afara UE.

  ca experienta personala, nu am fost atent (la tutorial :)) si nu am notat nr. de inregistrare cerere/nr. referinta dar l-am dedus ulterior, incercand valori anterioare numarului de referinta acordat de sistem pentru o cerere fictiva pe un cnp inventat (sistemul pare sa nu verifice dupa vreun algoritm cnp-ul)

  cu respect

 55. Buna ziua, am incercat ce ai scris, am reinstalat java, am reinstalat Internet explorer, am folosit si Crhrome insa nu imi deschide pagina. cred ca ajung la capatul rabdarii 🙁
  Credeti ca ma puteti ajuta cu completarea formularului pentru o persoana fizica ?

 56. Silvia Tudoran says

  minunat!
  in sfarsit un articol scris pe intelesul meu… 🙂
  acum…daca m-as pricepe si la java 32/64, etc, banuiesc ca ar fi minunat
  :)))

  HEEEELP!

 57. Ca aproape toți care au scris aici, am dat de acceași manifestare penibilă a celor de la DHL. Am cumparat din India niste homeopate de 93.08 USD cu tot cu transport. Mi-au trimis un mesaj pe tel. ca primesc pachetul pe 8.08.2018 pana la sfarsitul zilei, pentru colete nevamuibile. Stau ieri si astept toata ziua sa vina coletul si nimic. Le scriu plangere pe net. Azi le dau telefon, si imi spun ca mesajul e trimis din sistem, ca de fapt coletul e vamuibil si la al 3-lea telefon se hotarasc sa-mi ceara e-mailul ca sa-mi trimita informatiile necesare care sa le retrimit eu lor ca sa-mi trimita pana la urma coletul. Ii intreb de ce nu m-au contactat deja ei, sa-mi spuna ce am de facut. Doar nu se asteptau sa ii caut. Comportamentul lor e jalnic, demn de mila. In sistemul lor nu au valoarea OMENIEI și a BUNULUI SIMT. Mi-au trimis in limbajul lor de lemn, corect juridic, niste scuze anemice și fără niciun efect concret. In mod normal, ar trebui ca toti cei care se aduna pe aceste bloguri cu plangeri față de DHL sa-i actioneze in judecata. Sa ne unim si sa-i scoatem din țara asta. Dar aici intervine din nou lenea, comoditatea și, uneori, și prostia… Pana una alta EVITAȚI DHL !!!

 58. Eu am facut o comanda pe IHerb pentru o cunostinta, livrarea coletului e la ea acasa. Trebuie sa ii fac ei numar EORI ca sa poata primi coletul? Sau pot face codul pe numele meu?

 59. Florin Vasilitean says

  Salutare. Un articol foarte bun si bine punctat. Cu putin ajutor (multumesc pentru asta) am obtinut si eu cod EORI. Toate bune si frumoase , trimis la Dhl actele cerute si am primit mail cu suma de plata pt taxa vamala si acum….. se pare ca nu se intampla nimic. Oare asta este un fel de razbunare din partea lor pentru neacceptarea platii comisionului catre ei? Deja coletul este intrat in tara de 10 zile. La telefon cand am sunat ieri tipa spunea ca nu am taxe de depozitare de plata pt ca nu e vina mea.
  Ar fi super tare sa ma trezesc cu 27 ron pe ziua de depozitare :)) Cine o mai comanda colete prin Dhl, asta e învățătura de minte 🙂 Culmea este ca am avut si un colet cu livrare prin posta. Este deja la oficiul postal, dar pentru ca asa se fac lucrurile la noi ..nu pot merge decat marțea dupa el :)) doar atunci au program .

 60. Nicolae Bogdan Andrei says

  Salut,
  Azi am urmat si eu procedura pentru crearea unui cod EORI si totul a mers bine pana la pasul 2 din cererea institutiei vamale, dupa ce am completat numele mi s-a blocat java si am dat F5 pentru reincarcarea paginii din reflex. Bineinteles ca nu am notat numarul cererii si cand am reluat pasii nu am putut sa recreez alta noua deoarece mi-a gasit CNP-ul in baza de date si daca incerc sa caut cererea imi cere acel numar de referinta pe care nu l-am notat. Am incercat sa sun la numerele de contact de la unitatea vamala din Bucuresti dar azi e vineri ora 16:00, cum sa gasesc pe cinva sa raspunda la ora asta la telefoane. Am sa reincerc luni sa-i sun si poate ma ajuta sa reiau procesul.
  Cei de la DHL mi-au trimis un sms in care imi solicitau sa le dau mail pe [email protected] cu CNP-ul si descrierea bunului si le-am trimis. De indata ce obrin si codul EORI o sa le trimit si acest cod.
  Ca idee, am comandat un dashcam in valoare de 100$ de pe indiegogo.com si m-a incatat faptul ca spuneau ca shipping-ul este gratis si garanta dar apoi am citi pe forumuri si aici despre livrare si despre taxele de vama + TVA pe care trebuie sa le platesc si acum sunt cam ingrijorat.

  • Salut Bogdan! Trebuie să te șteargă din sistem și să o iei de la capăt. E destul de găunoasă aplicația, se blochează des. Luni cu un apel se rezolvă, au mai fost oameni cu problema asta.

   • Nicolae Bogdan Andrei says

    Asa si am facut. In dimineata aceasta am sunat la ei si un domn mi-a sters contul identificandu-ma dupa CNP. Intre timp a ajuns si coeltul in Bucuresti si am sunat la DHL sa le dau alta adresa de livare si am intrebat si de taxe, ce trebuie sa platesc si SURPRIZA!!! “Nu aveti nimic de plata deoarece valoarea declarata a coletului este foarte mica”. Stiu chinezii cum sta treaba, ori l-a declarat cadou. Codul EORI tot il fac pentru urmatoarele comenzi, daca tot am ‘transpirat’ pe procedura asta incuracata, sa nu fie in zadar.
    Multumesc pentru sfaturi

 61. Robert Daniel says

  Tocmai am fost anunțat că ar trebui să plătesc 216 lei TVA pe un colet de 30 dolari. E absurd. Aștept niște sugestii ce sa fac, cum să procedez?

  • Păi ce ți au spus, mai concret?

   • Robert Daniel says

    Mi-au transmis ca asta este valoarea de plata a TVA la un colet de 30 dolari. Ca include si transportul in calcul. E foarte mult 216 lei. Nu platesc suma asta. Sunt curios daca contul care mi l-au dat sa platesc suma este de la vama sau este al lor(DHL). RO27TREZ42120A100102TVA. Nu stiu daca se poate verifica sau nu la banca al cui este contul.

 62. Buna Ziua,
  Am o intrebare, am inceput sa completez cererea si nu am scris numarul de inregistrare si ma scos de pe pagina iar acum nu pot sa mai intru deoarece zice ca sunt deja inregistrata si ca sa ii dau la modificare imi cere numarul de referinta care nu il am.
  Ce pot face in cazul asta?
  Multumesc!

 63. Sal,am comandat si eu pe aliexpress o camera video auto in valoare de 122 de dolari,era free shipping prin china post,dar am optat pentru DHL cu un cost de 10,48 dolari,si dupa ce s-a facut expedierea de acolo, primesc msg de la DHL cu optiunea de vamuire.Factura mi-a facut-o chinezul de 20 de dolari.O sa-mi ia de baza aceasta factura sau o sa se ia dupa printscreenurile care trebuiesc trimise pentru vamuire?Un sfat,multumesc

 64. Salutare,
  Întrucât lucrez la o companie de curierat internațional, doresc să informez toată lumea de o eroare pe care o aveți vis-a-vis de relația EORI – DHL.
  Conform Ordinului președintelui ANAF nr. 2066 din 14.07.2016 https://www.customs.ro/assets/pdf/calatori/Ordin%20ANAF%202066%20%20-%202016.pdf
  companiile de curierat rapid, care sunt înregistrați la vamă ca și comisionari vamali (DHL este înregistrat), depun Declarații vamale de import simplificate – ”DECLARAȚIE VAMALA – CURIERAT RAPID”, conform Anexei nr.3 la Ordinul dat. După cum puteți observa, în această Declarație simplificată, în cazul persoanelor fizice, se introduc Numele-Prenumele importatorului (Destinatarului), adresa și CNP-ul. Nu aveți nevoie de EORI. EORI este necesar numai dacă depuneți personal o Declarația vamală standard de import în nume propriu sau printr-un reprezentant vamal, care poate fi orice Comisionar vamal, diferit de DHL, și acest Comisionar vamal totodată nu este o companie de curierat rapid. Numărul EORI, pe care îl transmiteți la DHL, ei îl aruncă la coșul de gunoi, fiindcă nu au ce face cu el. Ei au nevoie numai de datele din Cartea de identitate, ca să depună la vamă ”DECLARAȚIA VAMALĂ – CURIERAT RAPID”
  Iar plata obligațiilor de import le puteți plăti direct în contul vămii sau în contul DHL, după care DHL le transferă în contul vămii.
  Și, ca fapt divers, totuși un număr de identificare vamală EORI e bine de avut, care, pentru orice eventualitate, nu strică, deoarece este valabil pe toată viața.

  • Salut Vasile!

   Sa înțeleg că de fapt DHL nu are nici un drept să ceară cod EORI și că fac un abuz pentru a mai stoarce oamenii de bani? Eu am fost nevoit in aprilie 2017 să îmi fac EORI pentru că cei de la DHL mi-au oferit 2 opțiuni: fie folosesc codul lor EORI și atunci trebuia să plătesc o taxă de șmecherie pe lângă darile la stat, lucru pe care nu l-am vrut, sau, îmi făceam singur cod EORI și plăteam doar datoriile către stat și eventual taxa de depozitare daca era cazul.

   • Salut
    Conform Codului vamal al Uniunii orice persoană poate fi titularul regimului vamal (in cazul nostru de punere în libera circulație), adică să depună o Declarație vamală în nume propriu sau prin reprezentant vamal. În cazul DHL ei depun Declarația vamală simplificată ”DECLARAȚIA VAMALĂ – CURIERAT RAPID” ca reprezentant vamal în numele și pe seama declarantului, adică a importatorului-cumpărătorului bunului primit din străinătate prin intermediul lor. Este normal ca un reprezentant vamal, pentru întocmirea și depunerea unei Declarații vamale pentru cineva să perceapă un comision de la acea persoană. În această Declarație vamală -curierat rapid in cazul persoanelor fizice se introduce numai CNP-ul. EORI se utilizează numai dacă importatorul-Declarantul ar fi o persoană juridică. Ce șmecherii fac cei de la DHL ca să stoarcă bani de la client nu am cunoștință. Cert este, că nu au nevoie de codul EORI de la persoane fizice.
    Compania noastră https://colete.online/shopping-sua/ se ocupă cu curieratul SUA-Romania pentru cei ce doresc să facă cumpărături pe orice site-uri din SUA și suntem la jumate de cost ca DHL . Însă in cazul nostru avem nevoie de EORI de la clienți pentru vămuire în România, deoarece nu suntem comisionari vamali și nu putem depune Declarația simplificată cu CNP, cum face DHL, ci trebuie să depunem Declarația standard cu EORI.

 65. Salut. Am facut chiar azi o comanda din afara UE si apoi am dat de aceste povesti de groaza cu DHL. Partea cu obtinutul codului EORI nu ma sperie. Intrebarea mea este daca o sa am vreo problema in acest proces daca eu nu am buletin de Bucuresti dar adresa de livrare a coletului e pentru Bucuresti? Mai precis imi accepta agentia vamala din Bucuresti cererea pentru cod Eori cu un buletin care nu este de Bucuresti? Macar daca eram intr-o zi lucratoare as fi putut sa sun sa intreb. 🙁

 66. Hei! Mie nu imi deschide aplicatia, am folosit Internet Explorer 11. Am Windows 10. Ma poti ajuta te rog?

 67. Adrian Ripa says

  Multumesc mult pentru articol, practic m-ai salvat de decizia initiala de a lasa totul pe mana DHL, cu plata comisionului aferent…

  Pot sa zic ca nu a fost greu deloc, documentarea mi-a luat cel mai mult timp….

  Pe scurt, am laptop cu windows 7, am deschis cu internet explorer pagina:
  https://www.customs.ro/e-customs/eori/sistem-informatic

  De acolo am downloadat si instalat “Client Java pentru EORI”, fara sa dezinstalez in prealabil nimic. Apoi am accesat “Cerere atribuire numar EORI IMPORTANT”, si de aici e relativ intuitiv.

  Am trimis solicitarea (printata si scanata) plus copia CI scanata la Directia Regionala Galati (sunt din Constanta) am dat si un telefon sa vad ca s-a primit mailul, si in 2 ore aveam pe mail numarul EORI. (Contact DRV Galați – 0236461145, [email protected])

  Bine, sa nu credeti ca a fost atat de usor :-))
  Procesul de research a fost mult mai complicat, la vama nu prea se raspunde la telefoane, au n-am stiut catre cine sa adresez cererea, am selectat initia Constanta si a trebuit sa sun la Bucuresti (0213155858, int 519) pentru a-mi sterge cererea gresita, apoi facut una noua corecta, si cate si mai cate…

  Insa sumarul de mai sus cred ca poate fi de ajutor si altora care mai vor sa-si scoata nr EORI…

  Succes!

 68. Cele mai utile si complexe informatii pe care le-am gasit navigand pe internet.
  Multumesc frumos.

 69. Salut,
  Am incercat toate modalitatile cu java dar se pare ca win10 nu coopereaza nici cu opera nici cu windows edge.
  Am primit si eu mesajul acela cu expedierea are loc pana pe data de ..pana la sfarsitul zilei, pentru coletele nevamuibile.
  Ce ar trebui sa fac? Sa reprogramez livrarea? Avand in vedere ca data e saptamana viitoare?
  Multumesc!

 70. Buna!
  Nu pot printa cererea. Apas pe butonul de Print si nimic! 🙁
  Am cererea inregistrata.

  Multumesc!

  • Bună Dana! O dată ce submitezi cererea, automat se salvează PDF ul cu cererea. În cazul în care nu se întâmplă, poți da mail la ANAF cu buletinul tău explicând situația și te ajută ei de acolo.

  • Rodica Toma says

   Buna,

   Asa am patit su eu acum o ora, insa trebuie sa te asiguri ca ai dezactivat pop-up Blocker-ul din browser’s options – tools. Imediat ce am facut asta, a mers si salvatul si printatul. Multa bafta!

   Rodica

 71. Stratone Bianca Elena says

  Hei ! Nu pot sau nu stiu eu sa instalez java ,imi da anumite erori.

 72. O intrebare: daca am apelat la dhl sa imi faca cererea pentru eliberarea codului eori si au facut toate actele ca un colet sa fie vamuit si sa ajunga la mine, cum imi aflu codul eori deja facut?
  Adica pe viitor daca mai am ceva de vamuit, practic eu deja am un cod eori personal care nu mai trebuie scos, asa-i?
  Deci daca nu o sa mai apelez la dhl dar o sa am nevkie de codul eori, de unde il aflu?

 73. Buna ziua, odata ce am obtinut codul eori, pot face singura si declaratia vamala de export?

 74. Dacă locuiesc în localitatea (orașul) Galați, județul Galați, din lista de birouri vamale aleg: RODRVGL D.R.A.O.V. GALATI sau ROGL3800 GALATI?

 75. Salut! Ma poti ajuta si pe mine te rog? Am reusit sa generez un cod eori am sunat la dhl sa imi spuna contul pentru vama sa pot plati dar nu vor sa ma ajute pe motiv ( intai faceti rost de facura cu pretul real si pretul platit pentru transportul extern separat pe factura) ce pot face daca chinezul de la care am cumparat nu imi raspunde nici la email nici tel?

 76. Buna ziua,
  Am incercat sa rulez aplicatia, am luat si internet explorer si versiunea de java, efectiv tot ce scrie aici am incercat, sotul la fel a incercat si el si nimic, pagiba alba nu vrea sa apara defel. Am primit mesaj de la dhl ca livreaza joi, inca nu m-au sunat. Ne puteti ajuta cu cererea, va rog mult?

 77. Buna ziua
  Aceeași situație cu DHL
  Între documentele pe care trebuie sa le trimit este și :
  Traducerea facturii corecte și valoarea transportului.
  Precizez ca am comandat de pe AliExpress
  Am trimis mesaj de unde am cumpărat..nici un răspuns

 78. Buna, pe Mac ai idee cum sa fac sa mearga aplicatia asta? Safari nu mi-o listeaza deloc, chiar si cu Java instalat iar Chrome-ul nu imi instaleaza Java. Ce ma fac?

 79. Multumesc frumos pt ajutor ! Foarte utile sfaturile ! Folositi Explorer 11 actualizati Java dp siteul ANAF si urmati pasii descrisi mai sus ! Merge ! chiar si pe windows 7 . Aici gasiti un link sa aflati de cine apartineti : *** https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm ***
  Sa vdm ce se intampla de acum .Inca odata multumesc mult ! Toate cele bune !

 80. Salut!
  Codul EORI, odata obtinut, pote fi folosit la toate comenzile din afara UE, sau este unic pe comanda?
  Adica trebuie sa fac procedura asta la fiecare comanda?

 81. Salut!
  Cum aleg directia de vamuire, in functie de adresa de pe CI sau adresa unde se livreaza produsul.
  Eu am domiciliul in Dambovita dar produsul il vreau trimis in Cluj.

 82. Super!
  Am Reusit sa imi fac un cod EORI
  Multumesc!

  Sper sa poti sa ma mai ajuti cu inca cateva indrumari.

  1) Pentru ca coletul este mai mare de 10 euro, dar mai mic de 150 euro, am inteles ca trebuie sa platesc TVA (19%) din valoarea coletului. Cum calculez valoarea? Este 19% din costul produsului din colet sau 19% din costul total al coletului (in care intra si costurile de transport, etc.).

  2) Cum procedez sa platesc suma? Imi trebuie ceva anume de la dhl sau imi trebuie doar ibanul / suma / EORI? Si ma folosesc de aplicatia de pe ANAF ( https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/programeutile/programe_OPFV.htm )

  • 1) TVA-ul este variabil, in functie de produs. Se calculeaza din costul total, in care este inclus si transportul.
   2) Odata trimise la DHL codul EORI si celelalte documente solicitate, astepti sa primesti o notificare de plata pe email. Vezi parcursul detaliat in comentariul meu din 27 nov. Nu e nevoie de nici o aplicatie de la ANAF, ci doar de o banala plata catre Trezorerie, prin banca.

 83. Rodica Toma says

  Buna!

  Am urmat toti pasii, am reusit sa completez cererea, insa in momentul in care apas pe “Inregistrare cerere de autorizare”, nu se intampla absolut nimic, nu primesc nici eroare, nici nu merge mai departe.

  Aveti vreun sfat pentru mine?

  Multumesc frumos!

  • Rodica Toma says

   Am rezolvat, scuze! Credeam ca am dezactivat pop-up Blocker-ul din Internet options- tools, dar nu o facusem.
   Totul a mers foarte bine apoi, multumim mult pt sfaturi – sunt mega-utile.
   Acum astept sa mi se trimita codul EORI, inca nu am primit nimic, voi suna sa vad.
   Multumesc frumos!

 84. Robert Lovin says

  Buna Andrei,
  Felicitari pentru articol si instructiuni, intr-adevar modul cum procedeaza DHL este hotie curata.
  Intrucat insa cu toate ca am instalat appleturile Java nu reusesc sa accesez formularul si sa completez cererea (in MSIExplorer 10) si te rog sa faci asta pentru mine daca se poate,
  Multumesc,
  R

 85. Multumesc Andrei pentru informatiile din aceasta pagina, mi-au fost de mare folos!

  Pe scurt, acesta a fost parcursul meu ca persoana fizica:
  DHL:
  – comanda iHerb plasata in 18 nov (duminica!) pe la 0:30, ora RO
  – notificare ca pachetul a fost facut deja la ora 15 aceeasi zi (!)
  – notificare pe email de la DHL pentru vamuire, in 19 nov (!) la 14:39
  – am trimis pe email la DHL documentele cerute (inclusiv codul EORI), in 20 nov, la 16:33
  – printr-un nou email DHL m-a anuntat cat sa platesc in 21 nov la 15:31, am platit in aceeasi zi in contul de la Trezorerie furnizat de ei si le-am trimis dovada platii electronice
  – pachetul a fost livrat de DHL in 27 nov la 9:27

  Obtinerea EORI:
  – documentare pe aceasta pagina,
  – gasit vechitura de calculator (cu IE 11 si maxim Windows 7)
  – petrecut 2h studiind manualul de completare a cererii si completand-o, de mai multe ori – atat de intuitiva este interfata! Hints pt. persoane fizice, in aplicatia de generare a cererii EORI:
  – randul 3 – am pus TVA 000000 dar ar fi trebuit lasat gol (nr. identificare TVA); se poate sterge cu ceva iconita din bara
  – la 6, tipul de persoana, scrii 1 si dai Enter
  – generat acel PDF de vreo opt ori pana m-am prins ca IE il genera dar nu mi-l arata
  – tiparit, semnat si trimis (seara) pe email la regionala de care apartin impreuna cu CI scanat
  – sunat a doua zi la regionala sa ma asigur ca au primit cererea mea
  – primit codul EORI in aceeasi zi pe la amiaza

  • Eu am facut pe win 10 cu Internet Explorer 11.
   Va trebuie versiunea de JAVA care o gasesti pe ftp://80.96.3.90/pub/Versiune%20Java%20pentru%20aplicatia%20SIIV/
   1) Va trebui sa dezinstalezi toate versiunile de java pe care le ai.
   2) Sa bagi webpage-urile la Exceptii in Java.
   3) Sa scoti addon-uri / extensii din Internet Explorer (eu am scos tot).
   4) Arunca un ochi pe https://www.customs.ro/e-customs/eori/sistem-informatic

   La cod TVA eu am Pus 11 (fara RO)

   In manual arata la tva RO11.
   Am intampinat o problema la data, si am rezolvat-o astfel.
   LA :

   Solicit numar EORI pe perioada

   Pe linia 2 (Adresa sediul social / resedinta) se afla Valabilitate . In casuta cu am pus tot data curenta, datele trebuie sa fie identice ca sa mearga.
   Manualul este outdated.

   Important e sa iti notezi numarul referinta solicitant. In cazul in care nu iti descarca pdf-ul (cum s-a intamplat pentru mine), poti sa suni la regia unde ti-ai trimis cererea si sa ceri pdf-ul prezentand numarul de referinta.

   Eu am sunat pe la 9:00 am si am primit mail-ul la 9:30. La 11 am trimis documentul semnat si scanat (eu am trimis pdf, nu poza, nu stiu daca accepta poze asa ca am cerut sa fie pdf cad l-am scanat). La 12 am primit codul EORI (care BTW este CNP-ul + un RO in fata…).

   ATENTIE!
   In email-ul cu cod EORI va fi si username-ul si parola pe care le introduci sa te autentifici in aplicatie daca vrei sa faci modificari la codul eori.
   Grija sa nu da-ti forward la tot email-ul cand trimite-ti codul EORI undeva.

 86. Buna!

  Super tutorial, intr-o zi am rezolvat cu totul! Mai mult, aplicatia mi s-a inchis si nu am putut sa descarc PDF-ul, asa ca am cerut pe mail asistenta (la telefon nu a raspuns nimeni) si in mai putin de o ora mi-au trimis PDF-ul si informatii ca pot depune documentele necesare direct pe mail!

  Multumesc mult!

 87. Buna.
  Am fost foarte fericita sa gasesc un tutorial atat de bine detaliat si am incercat imediat sa il urmez. Insa nu reusesc deloc sa intru in aplicatia pentru obtinerea codului. Nu ma ajuta nici laptopul pe care il am, ce i drept. Am vazut ca ai fost binevoitor sa ajuti personal mai multe persoane sa obtina codul. Se poate, te rog mult, sa ma ajuti si pe mine? Multumesc.

 88. haiducu marius says

  buna seara,am incercat sa obtin un numar EORI,din pacate sunt destul de in varsta si atehnic iar nepotii mei nu au timp.
  am cumparat un cadou pentru sotie,m-am bucurat pentru pret,dar ce folos,trebuie sa accept agresiunea/furtul multinationalei DHL.
  ma gandesc ca poate pe viitor mai gasesc ceva care sa-mi trebuiasca.
  inteleg ca acest numar /cod eori se obtine pentru totdeauna in cazul persoanelor fizice care nu-si schimba domiciliul sau ID.
  sunteti va rog amabil sa ma ajutati cu obtinerea acestui numar?
  va multumesc anticipat
  haiducu marius

  • Buna seara! V-am sters numarul de telefon si adresa de email. Referitor la ajutor, in aceasta perioada sunt foarte des plecat si nu v as putea spune exact cand v as putea ajuta.

 89. Elisaveta Patrascu says

  Buna seara ,
  Multumim pentru tutorial.
  A fost de mare folos, dar nepriceperea mea nu m-a ajutat sa duc la bun sfarsit obtinerea codului eori.
  Am facut cererea , are numarul de referinta 173736/03.12.2018 pentru ActiveWatch cui 18912239, Vama Bucuresti.
  Din pacate , nu s-a printat , desi am dat clic pe butonul de imprimanta.
  Ma puteti ajuta cu un sfat? Ce trebuie sa fac mai departe , pentru a obtine codul.
  Multumesc frumos,

 90. buna!

  cand completez cererea imi da eroare pe motiv ca macar un singur document ar trebui anexat cererii. car ar fi acel document in cazul unei persoane fizice?

  multumesc!

 91. Buna ziua am si eu o mare problemă cu Dhl.Eu locuiesc in italia si am facut o comanda pe amazon.com pentru o persoana din romania,ieri am primit un email de la Dhl exact asa
  *Expedierea dvs. DHL EXPRESS, cu documentul de transport numărul 11111111, de la AMAZON.COM, se află în tranzit și nu va necesita semnătura dvs.

  Data estimată de livrare este 12-Dec-2018 pana la sfarsitul zilei, pentru coletele nevămuibile.* Si astazi am mai primit încă un email precum sa completez niste documente.CINE TREBUIE SA LE COMPLETEZA EU CA AM COMANDAT SI AM PLATIT SAU CINE PRIMESTE COLETUL? MULTUMESC.

 92. Buna! Oare ma puteti ajuta si pe mine sa ma dezmeticesc? :))
  MI-a expirat codul Eori luna aceasta + mi-am schimbat buletinul. Acum, cei de la directia vamala mi-au spus sa instale soft-ul si sa fac eu modificarile. Alte informatii nu mi-au dat si cand intrebam ceva spuneau mecanic “cititi anexele de pe site”.
  Deoarece eu imi cumpar medicamentele din strainatate, am nevoie de codul Eori, pt ca nu am de gand sa platesc 100 lei la DHL doar ca sa-mi plateasca taxele vamale pe care lejer le platesc si eu online.

  Intrebarea mea este: si-a modificat cineva singur, valabilitatea codului Eori si datele din buletin? (mi-am schimbat buletinul) Mie imi tot apare un camp cu galben si nu ma lasa sa merg mai departe pt. modificari…

  Multumesc anticipat! 🙂

 93. Adriana Crisan says

  Buna ziua,
  Am si eu o mare problema cu DHL si va rog daca ma puteti ajuta.
  Am obtinut un cod EORI urmand pasii acestui tutorial, multumesc mult pentru indicatiile pretioase.
  Am trimis toate actele cerute de DHL, inclusiv factura si traducerea facturii si mandatul in care specific codul EORI si ca nu doresc ca DHL sa ma reprezinte. Rezultatul este ca desi am trimis toate documentele, DHL insista ca factura mea nu reprezinta suma reala, desi este exact ce am platit si am trimis si dovada platii din banca, deci ei nu imi vor lua pachetul din vama.
  Ce as putea face in acest caz?
  Multumesc!

 94. Mc mult. A fost de ajutor.

 95. Salut, Andrei, am comandat un tv box de pe AliExpress in valoare de 78 dolari dar chinezoaica mi-a scris ca a trecut 30 dolari pe pachet ceea ce nu m-a deranjat. Dupa o zi am primit doar un mesaj de genul : ” Expedierea DHL EXPRESS 6698022xxx de la PARCEL FROM HK se va livra pe 31-Dec-2018 pana la sfarsitul zilei, pentru coletele nevamuibile. Va fi necesara semnatura dvs. la livrare. Puteti reprograma livrarea pe https://delivery.dhl.com…… ” iar când intru pe link imi scrie cu rosu ca este posibil sa trebuiască sa plătesc tva sau taxe vamale. Ma pot apuca de acum sa fac rost de acel cod? Cat este valabil? As vrea sa pregatesc din tim ce trebuie pregatit sa le pot inchide gura pentru ca din cate am citit, nu sunt multi multumiti de serviciile lor. Daca poti te rog sa imi dai replay pe email ar fi perfect, mulțumesc frumos si sărbători fericite!

  • Salut Florin! La prima vedere, pare ca nu iti cer codul EORI. Ai mai aflat ceva?

   • Asa am primit si eu sms iar ulterior m-au sunat(nu am putut raspunde) si apoi mi-au dat un sms ca sa imi ceara emailul pt avizare si vamuire). Deci urmeaza sa platesc si taxe vamale + tva. Tocmai ce am depus o cerere de EORI si mi s-a validat in 2 ore !! Face progrese si statul asta.

 96. Salut, multumesc de informatii.

  Am reusit sa setez Oracle pe win 10 folosind versiune lor de java de pe saitul customs.

  In 2h am primit numarul EORI pe mail. (incredibil cum unii cer 150 lei pentru asa ceva iar DHL 100 sa faca un ordin de plata)

  Tocmai ce am primit confirmarea de nr EORI dar cand il verific pe saitul http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/eos/eori_validation.jsp?Lang=ro&EoriNumb=RO2385817&Expand=true imi zice ca nu e valid. Mai astept pana maine.

 97. Salut Andrei,
  Am urmat pasii descrisi de tine, dar din pacate nu se incarca partea de Java. Am incercat sa intru si pe site-ul: http://www.customs.ro si acolo am primit mesaj de eroare de la site.
  Am windows 10 Pro , Internet Explorer 11 si ultima varianta de Java.
  Sa fie site-ul picat total?
  Poti sa ma ajuti?
  Mersi.

 98. Iti multumesc pentru informatiile impartasite!! Au fost foarte folositoare, mai ales PRINT SCREEN LA NUMAR DE ORDINE, ETC (am iesit din greseala din cerere inainte sa o trimit, si noroc ca facusem print screen si am putut sa-mi caut cererea si sa continui de unde am ramas) Am inregistrat cererea online catre Directia Regionala Cluj de care apartin (sunt din Oradea), am listat-o, semnat-o, apoi am sunat la Directie sa vad daca trebuie sa merg personal cu cererea. Doamna de acolo a fost foarte draguta, m-a indrumat sa le trimit un mail. Le-am trimis mail si in jumatate de ora am primit reply la mail cu numarul EORI.
  Parerea mea este ca procesul a fost destul de accesibil, asta daca te pricepi cate de cat la calculator, instalat dezinstalat programe, si NU merita sa dai bani la DHL, mai ales suma nesimtita de 100 de lei, pentru ceva ce poti face personal in 20 de minute, si sa primesti si numarul EORI in jumatate de ora.
  Mersi din nou, numai bine!

 99. Andrei, multumesc mult! Am reusit sa obtin codul in mai putin de 2 ore.
  Windows 10, Internet Explorer 11.

  O zi buna!

 100. Simona Mirela Puscas says

  Salut, Andrei! Te rog daca poti sa ma ajuti cu obtinerea codului Eori. Pret de cateva ore am incercat insa fara izbanda 🙁 se pare ca nu ma ajuta nici calculatorul si nici cunostintele mele in utilizarea programului Java 🙁

 101. Salut! Îmi poți spune, te rog, ce ar trebui să completez la Codul CAEN dacă eu sunt persoană fizică neplătitoare de TVA? Îmi trebuie codul EORI pentru că am ceva de primit din China și expeditorul a putut livra doar prin DHL.

 102. Mihart Aura Gabriela says

  Buna.
  Daca am deja acest cod roșu, facut acum 3 ani de către dhl, mai este valabil? Pt pers fizică? Am primit mail de la ei sa aleg din vestitele 2 optiuni, sa vamuiasca ei contra cost sau sa obtin eu eori.
  Multumesc

 103. Alex Voicu says

  Imi cer scuze pentru deranj, dar nu reusesc sa accesez http://siiv-public.customs.ro:9001/forms/frmservlet?config=siiv_public.. desi am urmat toti pasii, accesand pagina cu IE si java pe 64 de biti instalat.. imi apare o pagina cu o poza ce nu se incarca. Ma poti ajuta, te rog?

 104. Salutare,

  Fratilor aveti mare grija ce insemna traducerea facturii corecte! Am tradus cum ai spus tu Andrei dar cred ca nici nu s-au uitat pe traducerea din contul MyAliexpress deoarece ei vor neaparat FACTURA CORECTA DE LA PRODUCATOR/EXPEDITOR in care sa fie specificata neaparat taxa de transport altfel astepti mult si bine sa iti vamuiasca produsul.
  Am cerut de la EXPEDITOR acea factura, mi-au dat-o desi nu au inteles ei prea bine ce vroiam de fapt. Dupa ce am trimis-o la DHL si crezand ca toate actele sunt in ordine am primit mesaj ca trebuie tradusa FACTURA. Am tradus-o si acum astept, in ideea in care sper sa fie in regula. Pun pariu ca la cate zile au tergiversat o sa ajung la costul acela de 84 lei cat trebuia sa le platesc daca se ocupau ei, prin taxa de intarziere de 27/zi.
  Oricum sunt niste jecmanitori de-ti vine sa te apuci cu mainile de par!

  Cu alte cuvinte traduceti FACTURA (Commercial Invoice) de la EXPEDITOR nu din contul MyAliexpress!!!

  • S-au smecherit intre timp observ. La mine a mers din contul Ali.

  • laurentiu says

   salut, legat de traducerea facturii, observ ca eu o am direct in atasamentul de la DHL, dar nu inteleg ce inseamna traducerea ei. Sa o iau eu si o traduc in romana din engleza?

   • Da… ce am făcut eu a fost sa o printez, sa scriu în română, numele produsului, valoarea și cât din valoare reprezintă transportul. Ulterior, semnată și scanată. Este o imbecilitate totală, știu.

 105. Ilea Mirela says

  Buna,
  Incerc de mai bine de o ora sa finalizez cererea pt codul EORI. La rubrica 11 Lista documente atasate ce ar trebui sa trec. Pentru pers. juridice am vazut ca se cere CUI, Cert. TVA, act constitutiv si totusi imi da eroare. Aveti idee ce nu fac bine??

  • Buna Mirela. La sectiunea 11 poti scrie Carte identitate si numarul acesteia.

   • Salut Andrei,
    Am cumpărat niște panouri fotovoltaice cu preț de transport din China de 1200 euro prin intermediul DHL, eu nu mai am bani ca pers.fizica să plătesc impozite și taxe pentru valoarea transportului DHL. Mi s a facturat de către DHL o sumă de 2400 euro din care 1200 transportul către compania DHL express. Credeti că se impozitează și serviciul? , deoarece eu sunt persoană fizică și nu am nici un fel de beneficiu de pe taxa de transport. Mulțumesc mult !

 106. Acum astept si astept si astept desi am platit taxa de vama, iar extrasul de cont a fost trimis de vineri 1.02.2019. Eu nu am fost la banca ca sa primesc acea semnatura si stampila de pe ordinul de plata ci am facut transfer pe care bineinteles nu ai stampila, de aceea i-am contactat telefonic luni, pentru ca mi-am cam pierdut rabdarea dar am avut surpriza sa-mi spuna ca actele sunt in regula. De ce atata asteptare nu inteleg!
  Fiti vigilenti, sa nu-i lasati sa va contacteze ei caci poate va treziti cu plata de magazie. Mie mi-au comunicat ca trebuie sa dau 30 lei la sosirea coletului.

 107. buna ziua,
  ma puteti ajuta si pe mine cu obtinerea numarului eori? am un colet din china si dhl imi cere taxa acea care e mai mare decat valoarea vamii. va pot da datele mele. multumesc.

  • Salut. eu am reusit acum, am windows 10 x64.
   ce am facut eu ca sa functioneze : am descarcate internet explorer 11 si dupa cu el am deschis site-ul E-CUSTOMS,descarci si java de pe site-ul E-CUSTOMS recomandat la sectiunea Sistem informatic, dai click pe java recomandat si il instalezi. (Client Java pentru EORI).
   Dupa asta dai click pe “Cerere atribuire numar EORI IMPORTANT” si ti se deschide aplicatia java si trebuie acceptate toate solicitarile, dupa care completezi urmand pasii din formularul “Manual de utilizare actualizat in data de 26.05.2014” tot de acolo afisat la rubrica sistem informatic.
   Mult succes!

 108. Salut. eu am reusit acum, am windows 10 x64.
  ce am facut eu ca sa functioneze : am descarcate internet explorer 11 si dupa cu el am deschis site-ul E-CUSTOMS,descarci si java de pe site-ul E-CUSTOMS recomandat la sectiunea Sistem informatic, dai click pe java recomandat si il instalezi. (Client Java pentru EORI).
  Dupa asta dai click pe “Cerere atribuire numar EORI IMPORTANT” si ti se deschide aplicatia java si trebuie acceptate toate solicitarile, dupa care completezi urmand pasii din formularul “Manual de utilizare actualizat in data de 26.05.2014” tot de acolo afisat la rubrica sistem informatic.
  Mult succes!

 109. Wagner Ovidiu says

  Salut,

  Am incercat de mai multe ori fara success. Ma poti ajuta cu o cerere?!

  • Salut! Sigur, da-mi un semn pe FB msgr.

   • Adam Gheorghe says

    Salut
    Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un sfat v-a rog frumos.
    Nu stiu ce naiba s-a intimplat cind accesez eori imi apar cimpul acela dar este gri si ramine asa.Mentionez ca am urmat intocmai toti pasii descrisi acolo.Inainte mi-a mers.
    Si in win 10 si 7 face la fel. Win 7 instalat din nou.Incercat pe 3 calculatoare la fel.

 110. Multumesc frumos! Am urmat pasii si am reusit. Esti cel mai tare!

 111. Bogdan Romcea says

  Salutare, oare pentru a obtine un cod EORI trebuie platita vreo taxa sau doar trebuie completat un formular?

 112. Salut,
  Multumesc pentru sfaturi, mi-au fost de ajutor! In schimb totul a decurs ok pana sa listez cererea..am facut print screen..cererea a fost efectuata dar nu functiona nicicum comanda listarii..imi incurca, cumva, lispsa acestuia? cum as putea altfel sa procedez, care ar fi urmatorul pas?

  Multumesc!

 113. Oprisan Diana says

  Buna ziua!

  Am citit tot articolul si toate mesajele si apreciez foarte mult munca depusa!
  Am tot incercat sa obtin acel numar (sa instalez, sa dezinstalez Java si tot asa) dar nu am reusit pana in momentul de fata din cauza faptului ca sistemul de operare a laptopului meu este OS.
  As avea o intrebare, m-ai putea ajuta cu obtinerea acelui numarul? As ramane vesnic recunoscatoare!

  Multumesc anticipat!

 114. Dragos Macovei says

  Salut!Te rog sa ma ajuti cu aceasta cerere EORI!Am downloadat Java ,am folosit internet explorer 11,am adaugat siteul pe la trusted sites Java,dar nu se deschide aplicatia,pentru ca Java o blocheaza.Am incercat o zi intreaga si nu am reusit.Multumesc anticipat!

 115. Marinela Van de Waart says

  Buna ! Ma poti ajuta te rog cu acest cod EORI.
  Eu nu reusesc de pe calculatorul meu si am 2 colete la DHL.
  Am nevoie de 2 coduri EORI?
  Multumesc anticipat!

 116. Super articolul, mi-a fost de folos, am rezolvat imediat, mai mult mi-a dat bătaie de cap instalarea Java pe Mac și setarea preferințelor…

 117. Lucian Alexandru says

  Foarte util articolul. Am intampinat o mica problema totusi. Dupa “ok”-ul de la final IE11 a suferit un crash, n-am apucat sa printez cererea. Am retinut/notat decat nr de referinta si data. Fara nr de inregistrare cerere. Ma pot ajuta cei de la [email protected],( EORI este pt persoana juridica, sediu social in sector 6) sau n-am inteles corect cui trebuie sa ma adresez?
  Multumesc mult.

  • Salut, daca ai numarul de referinta, poti intra iar in aplicatie, sa o vezi.

   • Lucian Alexandru says

    Salut, am incercat, dar nu am toate reperele pentru ca , din cauza erorii nu am avut ocazia sa fac printscreen la varianta finala (cea pentru tiparit).
    La “cauta cerere inregistrata” am nevoie de “Nr referinta solicitant” + ” Nr inregistrare cerere” + “data” pentru ambele. Doar cu numarul de referinta pot cauta o cerere neinregistrata (draft), dar la mine se pare ca nu este cazul, s-a inregistrat cu succes inainte de eroare.

   • Salut! Atunci intra in contact cu cei de la vama.

 118. Adriana says

  Am si eu livrare cu DHL, sincer nu cred ca am selectat eu, nu stiu. Oricum, am depus tot, am trimis tot. Cat poate dupa pana DHL imi trimite calculul si unde platesc?

 119. Rosca Traian says

  Foarte clar si documentat. Am urmat toti pasii, dar cand sa ma duc pe site-ul ANAF se descarca o poza care nu se deschide. Toate incercarile au esuat.Ma poti ajuta? Nu ma calicesc la 100 lei, dar ma enerveaza la culme cucoanele alea de la DHL. Prea se baga in seama!
  Cu multumiti

Politică de comentarii: Gândește înainte să "vorbești". Șterg orice comentariu fără bun simț și în special care strică chi-ul altora.

Spune-ți părerea:

*