post

Verificare număr înmatriculare auto, online

O dată finalizat procesul de achiziție al unei mașini, ultimul și cel mai așteptat îl reprezintă înmatricularea autovehiculului. Există persoane care vor un număr preferențial și nu se mulțumesc cu cele oferite din oficiu de serviciul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Pentru a evita surprizele de la ghișeu în care se constată că numărul nu mai este disponibil, cei de la DRPCIV au pus la dispoziție cetățenilor un serviciu gratuit de verificare număr de înmatriculare auto online. Cu toate că unii cârcotași și-ar fi dorit să aibă acces la toată lista numerelor auto disponibile din baza DRPCIV, acest banal serviciu de căutare este fix ce trebuie.

Cum verifici disponibilitatea unui număr de înmatriculare (DRPCIV) online

Site-ul DPRCIV subliniază faptul că acest program nu este destinat decât verificării valabilității unui număr de înmatriculare, ceea ce nu trebuie confundat cu rezervarea acestuia.
  1. Intri pe site-ul celor de la DRPCIV.
  2. În bara de meniu, accesezi SERVICII ONLINE > Disponibilitate număr.
  3. Introduceți adresa de email și numărul de înmatriculare dorit iar aplicația vă va spune dacă este folosit sau este disponibil.
  4. O dată introduse datele, site-ul va face o căutare în baza de date și va oferi apelantului informația dorită.

Pe site-ul maisimplu.gov.ro, 1 lumea deja a cerut de-a lungul timpului, diverse opțiuni pentru a mai anula din birocrația românească referitor la înmatriculările auto.

Notes:

  1. maisimplu.gov.ro – proiect de debirocratizare a administrației publice în relația cu cetățeanul. Un task force pentru simplificare administrativă va fi convocat de Cancelaria Prim-Ministrului în mod regulat, aducând laolaltă instituțiile din administrația centrală.
Cine scrie?

Andrei Bădescu | Owner @ breakfix.ro
Social Media: LinkedIn | Twitter | Facebook | Instagram

Comments

  1. Nu mi se pare ca este chiar ” fix ce trebuie”. De ce nu ar putea fi optiunea sa alegi combinatia de litere si sa-ti dea combinatiile de cifre disponibile intr-un anumit judet? Sau chiar sa poti introduce mai multe optiuni deodata.

    • Salut, bineînțeles că ar fi putut fi mai multe opțiuni ale aplicație însă sincer să fiu, este just enough, pentru a atinge scopul, acela de a vedea ce număr este disponibil.

Politică de comentarii: Gândește înainte să "vorbești". Șterg orice comentariu fără bun simț și în special care strică chi-ul altora.

Spune-ți părerea:

*